Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Dit jaar is het precies 450 jaar geleden dat Willem van Oranje voeten zette op Delftse bodem. Willem was een belangrijke man en daarom zijn er tijdens zijn leven een heleboel portretten van hem gemaakt: de ene keer als knappe, stoere jonge man in een harnas, de andere keer als wijze oude heer in een bontmantel. In deze creatieve workshop ga jij een nieuw portret maken van Willem. Je mag er helemaal je eigen draai aangeven. We werken met collagetechnieken. Plak en knip er op los en creëer een nieuw portret van Willem van Oranje!

Dit is een doorlopende activiteit. Kind en ouder kunnen elk moment binnenwandelen en aanschuiven zodra er plek is.

Prijs & entree
Deze activiteit is inclusief entree tot het gehele museum. De kosten zijn € 4,00 per kind (0 – 3 gratis) en € 13,50 per volwassene. Heb je een Museumkaart of een Rotterdampas/Delftpas? Dan is zowel de entree als de activiteit gratis. De ticket via Cultuurbarbaren én de kortingspas wordt bij de entree van het museum gescand. Vergeet deze dus niet mee te nemen!

Aanwezigheid ouders/verzorgers
De workshop wordt begeleid door een museumdocent van Museum Prinsenhof Delft. Kinderen kunnen zonder ouders/verzorgers deelnemen aan de activiteit. Wil je er zelf bij zijn als volwassene, vind je kind dat fijner of ga je na afloop nog samen het museum in, dan ben je natuurlijk van harte welkom! Ouders en kinderen kunnen zich melden bij de kassabalie in de entreehal van het museum. Kinderen die zelfstandig deelnemen aan de activiteit kunnen daar ook weer opgehaald worden.

Tip: er zijn nog veel meer leuke activiteiten te ondernemen in het Museum Prinsenhof Delft deze herfstvakantie. Doe onderzoek naar de moord op Willem van Oranje met de coldcase speurkoffer (8+), leer het museum beter kennen met de opdrachten uit de familiespeurwaaier (6+) of zoek plaatjes met de museumbingo (4+). Ook kun je een tour lopen door het museum met een rondleider. Kijk voor meer info hierover op de website van het museum.

Ga naar de bovenkant