Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Maak binnen twee uur een korte voorstelling in Museumhuis Van Meerten! In dit bijzondere museumhuis uit 1893 ga je samen op zoek naar natuur. Wat vinden we op de oude schilderijen van Lambert van Meerten? Hoeveel bloemen tel je op het behang? En wat zien we terug in de architectuur dat we herkennen van buiten?

Het museumhuis is het decor voor de korte voorstelling over de natuur die we tegenkomen in het huis. Samen met theaterdocent Suzanne Vissers gaan de kinderen aan de slag met dit thema en maken ze vanuit een eigen inspiratiebron een scène waarin zij zelf de hoofdrol spelen. Het allerleukste is dat wij in het museumhuis (bijna) alles mogen aanraken! De voorstelling spelen we dus op de krakende stoelen in de eetkamer, met het Delfts blauwe servies uit de theekamer, op het antieke tapijt in de hal, onder de indrukwekkende kroonluchter in de salon of in de oude, verstopte kluis. Hoe gaaf is dat!

Aan het einde van de theaterworkshop laten we onze voorstelling zien aan ons eigen publiek! Alle ouders/verzorgers en broertjes / zusjes mogen 20 minuten voor het einde van de workshop komen kijken naar het eindresultaat.

Tijden: 11:00 – 13:00 uur & 14:00 – 16:00 uur
Ouders: deze workshop is kids only! Maar 20 minuten voor het einde mag je komen kijken naar de voorstelling!

Ga naar de bovenkant