Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Duik in de wereld die schuilgaat onder de grond in Delft. Wist je dat de grond ons van alles kan vertellen? Ga zelf aan de slag met het ontcijferen van sporen en kom meer te weten over het verleden van Delft.

Klei vertelt ons een verhaal
Onder de grond ligt ons verleden. De meeste klei is heel oud. Onze archeologen speuren naar verkleuring en sporen in de klei. Dit vertelt ons het verhaal over het ontstaan van Delft en waar en hoe de mensen hier woonden. Mensen woonden graag hoog en droog. Daarom is er al heel lang bewoning in Delft. En daar weten we eigenlijk best veel van! In de grond bevinden zich naast verkleuringen ook veel spullen, en die bewaren we in het archeologisch depot (dat is een speciaal magazijn) van de gemeente.

Wat ga je doen?
Help onze archeologen sporen te ontcijferen en steek je handen uit de mouwen. Jij kan straks grondsporen herkennen, en gaat zelf met echte vondsten aan de slag. In Delft vinden we ook erg veel gebakken klei in de grond, in de vorm van scherven. Natuurlijk Delfts blauw maar ook ander aardewerk.

Tip: Heb je wel eens iets gevonden in de grond? Neem dat vooral mee!
Leeftijd: 9 – 12 jaar
Ouders: deze workshop is kids only!

Ga naar de bovenkant