Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op de Delfts blauwe tegeltjes langs de trap naar de museumzolder zie je allemaal kinderen die spelletjes doen: knikkeren, schommelen, touwtje springen, maar ook bikkelen en tiepelen. Doe mee aan de schilderworkshop en maak je eigen tegel. Misschien wel met skates of een waveboard erop!

Kinderspel!
Langs de trap naar de zolder van Museum Paul Tetar van Elven zijn Delfts blauwe tegels aangebracht. Op tientallen tegels is een afbeelding van een kinderspelletje te zien. De meeste speldene kinderen op de tegels zijn tussen de 4 en 12 jaar oud.

Veel spelletjes worden nog steeds gespeeld, zoals knikkeren, schaatsen, steltlopen, schommelen en touwtjespringen. Maar er zijn ook spelletjes die nu niemand meer kent en doet, zoals hoepelen, koten (een jongensspel met een kootbeen uit de poot van een koe), negenkuilen en zuigertje of trekleertje.

Leeftijd: 6 – 12 jaar
Ouders: kids only! Maximaal 8 personen per tijdslot

Tip: de workshop sluit aan bij de tentoonstelling ‘Kinderspel’ die van 6 augustus t/m 27 november te zien is in het museum. Het is een informatieve tentoonstelling met allerlei doe-activiteiten gericht op kinderen en hun (groot)ouders. Je komt meer te weten komt over de tegels zelf, hoe en waar ze gemaakt werden en natuurlijk over spelletjes.

Ga naar de bovenkant