Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Kom langs bij RADIUS en ontdek de geheime wereld van de kamerplanten. Wanneer je weet hoe je moet luisteren hebben planten veel te vertellen. Ze praten het liefst de hele dag! Let maar eens op hun kleuren, geur of hun wortels. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met de speelse technologie van de Makey Makey. Met dit kleine apparaatje kun je de planten wakker maken voor een muzikaal verhaal. Wat denk jij dat de planten te vertellen hebben? Het Plantenorkest is een workshop waarin je kunt experimenteren met technologie terwijl je meer te weten komt over de geheime manier waarop planten met elkaar praten. Na afloop kun je jouw eigen gemaakte audiofile terugluisteren.

Over de Makey Makey
De Makey Makey een hulpmiddel om van een willekeurig voorwerp een touchpad te maken voor een computer. Met de Makey Makey kun je je computer aansluiten op alle alledaagse voorwerpen die stroom geleiden. Zo kun je deze voorwerpen ineens als touchpad bedienen en kun je bijvoorbeeld piano spelen op een banaan. Klinkt dat ingewikkeld? Je zult merken tijdens de workshop dat het eigelijk heel simpel werkt!

Tijden: 11:00 – 12:30 & 13:00 – 14:30 uur
Leeftijd: 7 – 12 jaar
Ouders: deze workshop is kids only! Maar ouders krijgen gratis entree tot het museum van Radius als ze hun kind langsbrengen!

Ga naar de bovenkant