Laden Evenementen

LNP – Workshops by international students, Also English Spoken

Geïnspireerd op de interactieve installaties van kunstenaar Philip Beesley gaan kinderen een ‘levend kunstwerk’ maken. Met verschillende materialen, scharnieren en beweegbare verbindingen gaan kinderen een interactief ecosysteem van zelfontworpen zee-creaties maken.
De veelzijdige connectoren en tubes waarmee gewerkt wordt, hebben als voordeel dat de ontwerpen snel kunnen worden ‘geprototyped’ en ook snel kunnen worden gedemonteerd.

Ieder uur start een nieuwe groep kinderen. Zij bouwen voort op het rif dat is ontworpen tijdens de Masterclass van ‘Industrieel Ontwerpen’ van de TU Delft. Begeleid door TU Delft studenten gaan de kinderen aan de slag met de basisprincipes van mechanica en fysica.

Kinderen kunnen creatief ontwerpen en bouwen, net zo grenzeloos als hun eigen verbeelding. Door te experimenten, samen te werken en aan te passen ontstaan er steeds complexere structuren. Zonder regels, beperkingen of verkeerde afslagen kunnen kinderen meteen aan de slag en zal er een groeiende koraalrif ontstaan, met zeker een verrassend resultaat.

Ouders mogen meehelpen of een eigen creatie maken als er plek is. Uiteraard hebben kinderen voorrang.

De materialen blijven eigendom van TU Delft Science Centre. De gemaakte creaties worden tentoongesteld en mogen dus niet mee naar huis.