Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Hallo Hugo!

Ontdek Museum Prinsenhof Delft in de herfstvakantie met verschillende tentoonstellingen, presentaties en de workshop Hallo Hugo! Wonderkind, schrijver, rechtsgeleerde, advocaat en diplomaat. Maak kennis met de beroemde Delftenaar Hugo de Groot. Ga met een expert op ontdekkingstocht door het museum en vind de befaamde boekenkist en zijn portret. Ook leer je sierlijk schrijven met een penseelstift, maak je een gedicht en kan je jouw envelop sluiten met een lakzegel.

Doe vandaag mee om 11:30, 13:00 of 14:30 uur. De rondleiding en workshop zijn alleen voor kinderen. Ouders kunnen wel zelf het museum bezoeken op eigen gelegenheid. Tijdsduur: 1 uur.

Als ouders/ begeleiders een bezoek willen brengen aan het museum, dan geldt het advies om een tijdslot te reserveren, maar dit is niet verplicht. Je kunt dus ook spontaan komen en een kaartje kopen bij de kassa.

Speurwaaier

Families kunnen ook zelf aan de slag in het museum. Met een Speurwaaier in de hand vol kijk & doe-activiteiten leert de hele familie meer over drie iconische thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en de Delftse Meesters.

Tijdelijke tentoonstelling

Bekijk de tijdelijke tentoonstelling ‘Jingdezhen. 1000 jaar porselein’, het onlangs gerestaureerde papieren meesterwerk ‘Het Apostelhuis’ van Jan Schoonhoven en ontmoet de vrouwen rondom Willem van Oranje in ‘Historische Vrouwen’.

Koop tickets
Ga naar de bovenkant