Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De poppen van Klaas Rommelaere

Een stoet reusachtige poppen bevolken de tentoonstellingsruimte van 38CC. Ze zijn gemaakt door de Vlaamse kunstenaar Klaas Rommelaere en verwijzen naar personen uit zijn directe omgeving, vrienden en familie. Net als de getoonde wandkleden, banieren en pilaren zijn ze opgebouwd uit kleurrijke beeldfragmenten geborduurd in kruissteekjes. Die details refereren op hun beurt aan karakters, herinneringen en verhalen. Samen zijn ze ‘een middel tegen het vergeten’. Tegelijkertijd verkent Rommelaere zo ook zijn eigen verleden en toekomst.

Als modestudent koos Rommelaere bewust voor de beeldende kunst. Aanvankelijk borduurde hij alles zelf. Later ging hij samenwerken met een groep oudere dames, zijn ‘madammen’. Zijn absurde en bizarre taferelen zijn dus het resultaat van collectief kruissteek-, haak- en breiwerk.

De tentoonstelling Dark Uncles leest als een storyboard voor een film. Persoonlijke ervaringen en familiegeschiedenissen verweeft Rommelaere moeiteloos met elementen uit de Antwerpse subcultuur, fragmenten uit arthouse cinema, etnische culturen en hedendaagse folklore. Uiteindelijk bouwt hij een parallelle wereld, een eigen universum. En toont hij aan dat hij bestaat.

Tijdens Cultuurbarbaren is er voor kinderen een speciale speurtocht door de tentoonstelling. waarin van alles te ontdekken valt met vragen en opdrachten.

Tickets

Ga naar de bovenkant