Over Cultuurbarbaren

Cultuurbarbaren is negen dagen lang cultuur voor kinderen van 4 tot 12 jaar in Delft van de makers van Museumnacht Delft. Het vindt plaats tijdens de herfstvakantie, van 17 tot en met 25 oktober 2020. Kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten en workshops op het gebied van kunst, theater en cultuur. En dat op maar liefst 20 locaties!

De naam Cultuurbarbaren is uiteraard een geuzennaam, want samen met jullie laten we jonge kinderen tijdens het evenement laagdrempelig kennismaken en genieten van cultuur. We hopen natuurlijk dat we gezinnen stimuleren om ook in hun vrije tijd meer culturele uitjes te ondernemen. Kortom, laat de barbaren maar komen!

Thema 2020: Vroeger en Toen

Dit jaar sluit Cultuurbarbaren aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2020: En Toen? We gaan terug in de tijd, staan stil bij mooie geschiedenisverhalen en brengen het verleden tot leven. Een thema dat in de historische stad Delft zeker tot zijn recht komt!

Over ons

De organisatie is in handen van de makers van Museumnacht Delft. In 2017 en 2018 organiseerden zij ook Night at the Museum for Kids. Onder de nieuwe naam Cultuurbarbaren zijn we in 2020 uitgegroeid van één avond naar een hele week!

Activiteiten

Tijdens Cultuurbarbaren genieten kinderen van 4 tot en met 12 jaar van kunst en cultuur, gedurende negen dagen in de herfstvakantie. Op het programma staan activiteiten en workshops verspreid over meer dan tien locaties in Delft. De activiteiten duren niet langer dan een uur en zijn meestal geschikt voor 10-15 kinderen. Voorbeelden van activiteiten: Bouw je eigen stad van de toekomst, duik in het verhaal van Joris en de Draak, reis mee naar de negentiende eeuw en doe mee aan een workshop historisch dj’en.