Winnende boomhut

Zaterdag 29 oktober om 13.00 uur vond in OPEN aan het Vesteplein de prijsuitreiking van de boomhutten ontwerpwedstrijd plaats. Een wedstrijd georganiseerd door festival Cultuurbarbaren en DelftDesign. Wethouder Karin Schrederhof maakte de winnaar bekend na het voorlezen van het lovende juryrapport. De groep 8 klas de Berken van de Freinetschool (locatie de Binnentuin) ging ervandoor met de prachtige trofee! Daarnaast wonnen ze een bedrag van € 1000,- (mede mogelijk gemaakt door Kabeldistrict) om het schoolplein te vergroenen.

Publieksstemmen

Zes Delftse groep acht klassen hebben de afgelopen weken een maquette gemaakt van hun ideale en meest fantasierijke boomhut gemaakt. Samen met een echte architect. Van zaterdag 22 oktober t/m vrijdag 28 oktober kon je als bezoeker van het festival Cultuurbarbaren in OPEN de maquettes bewonderen, van alle kanten bekijken en beoordelen. Er zijn de afgelopen week maar liefst 478 stemmen uitgebracht!

Vakjury

Daarnaast heeft een vakjury de maquettes beoordeeld op creativiteit, duurzaamheid, materiaalgebruik en boomhutgevoel. Over de winnende boomhut zeiden ze: “Je ziet terug dat de kinderen natuur en duurzaamheid belangrijk vinden. Dit komt mede door het gebruik van veel natuurlijk materialen, zoals hout, kurk, bladeren en takken. De boomhut is in balans en harmonie met de natuur en z’n omgeving. Het heeft een écht boomhuttengevoel.” De jury bestond uit Lizanne Dirkx (Architect Superuse-Studio’s), Marleen Klompenhouwer (Architect R4a architecten), Angelo Witmus (leerkracht groep 8 Oranje Nassauschool Den Haag) en Rob van der Wulp (www.robdeboomhuttenbouwer.com).

Foto: Winnaars boomhuttenwedstrijd 2022 , foto door Fred Leeflang.