Boomhuttenwedstrijd

Dit jaar koppelt Cultuurbarbaren een nieuw educatief project aan het festival. Met als opdracht: maak een maquette van een wijk van de toekomst. We vragen kinderen om na te denken over: hoe wonen mensen, welk vervoer is er, wat eten mensen, hoe is het weer en hoe bereid je de stad daarop voor en welke technologieën zijn er in de toekomst? Duurzaamheid en groen zijn hierin een belangrijk aspect.

Het is ongelooflijk waardevol en belangrijk om kinderen mee te laten denken over hun omgeving en de toekomst ervan. Want wie kan dit beter, dan de toekomstige bewoners zelf. Tijdens het project worden de kinderen uit groep 8 begeleidt door een professionele architect bij het bouwen van de maquette. Ze gaan op deze manier veel leren over over architectuur, bouwkunde, duurzaamheid, planning en samenwerken. De maquettes van alle klassen worden in de herfstvakantie tentoongesteld in OPEN. Elke festivalbezoeker kan die week stemmen op de maquette waarvan zij vinden dat die moet winnen. Ook is er een beoordeling door een vakjury. Zet het alvast in je agenda: de feestelijke prijsuitreiking vind plaats op zaterdag 21 oktober in OPEN.

Het educatieve project wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Groenkracht, 015 Duurzaam en Delft Design.

Doe je ook mee?

Wil je ook onderdeel zijn van dit culturele leerevenement met jouw groep 8 klas of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Ton Voets, projectleider van de ontwerpwedstrijd, via info@tonvoets.nl of 0654312363.

Educatief project in de klas in 2022

In 2022 heeft Cultuurbarbaren het succesvolle Boomhuttenproject georganiseerd, waarbij kinderen uit groep 8 begeleid werden in de klas bij het bedenken, ontwerpen en maken van een maquette van hun droomboomhut:

Foto: Prijsuitreiking boomhuttenproject 2022 in OPEN, foto door Fred Leeflang.