Cultuurbarbaren Delft 2023

De vierde editie van het culturele kinderfestival Cultuurbarbaren zit erop! Op 22 locaties in Delft was er deze herfstvakantie (14 – 22 oktober) weer van alles te beleven: van muziekinstrumenten bespelen tot het dansen van tiktok moves. En van insectenhotels beschilderen tot middeleeuwse soep koken. Het was weer negen dagen lang snuffelen en proeven aan cultuur in Delft!

Een onvergetelijke herfstvakantie

Dit jaar hadden we weer een aantal mooie nieuwe verrassingen in petto op het festival: een complete workshopdag door de kunstenaars in het Bacinol en het interactief ‘levende’ kunstwerk bij het Science Centre”, vertelt Nina Voets, projectleider Cultuurbarbaren. “Deze activiteiten werden heel goed ontvangen.” Maar ook alle andere locaties en activiteiten werden zeer goed bezocht: “We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle editie vol culturele avonturen en met heel veel blije gezichten!”

Woonkamer van Cultuurbarbaren

OPEN Delft aan het Vesteplein was het festivalhart van Cultuurbarbaren. Elke dag waren hier activiteiten georganiseerd door de VAK en DOK Delft. Zoals een dj-workshop, een voorstelling met silent disco koptelefoons, KaPLa bouwen en speurtochten door het gebouw, Daarnaast vonden ouders hier een handig informatiepunt waar ze terecht konden met al hun vragen of voor leuke festivaltips!

Op naar de 5e editie in 2024!

De vijfde editie van Cultuurbarbaren vindt plaats in de herfstvakantie van 26 oktober t/m 3 november 2024. Het thema van het festival sluit dan, net zoals voorgaande jaren, weer met een eigen twist aan bij het thema van de Kinderboekenweek.

Foto: Muziekinstrumenten spelen bij Showkorps Excelsior tijdens het culturele kinderfestival Cultuurbarbaren 2023. Foto door Esther de Cuijper.