Cultuurbarbaren 2022

Cultuurbarbaren 2022 zit erop! Deze herfstvakantie (22 – 30 oktober) namen kinderen van 4 t/m 12 jaar negen dagen lang deel aan maar liefst 240 culturele activiteiten. Er was héél veel te beleven op 20 culturele locaties in Delft. Want kunst en cultuur zijn nu eenmaal het leukst als je er zelf actief aan deelneemt. Van dansen op blote voeten tot muziek maken met kamerplanten. En van zingen in een groene sing along tot het schilderen van zelfbedachte monsters. Er was voor ieder kind wel een activiteit te vinden in het zeer diverse programma. 

Een onvergetelijke herfstvakantie

“We kunnen terugkijken op een prachtige herfstvakantie vol blije bezoekers!”, aldus Nina Voets, projectleider Cultuurbarbaren. Deze derde editie stond zoals vanouds weer propvol activiteiten die kinderen laagdrempelig en op een leuke manier kennis laten maken met cultuur. Er werd kunst gemaakt van afval, gespeurd naar archeologische sporen, geluisterd naar verhalenvertellers en gewerkt met klei in een echt kunstenaarsatelier. Het was weer negen dagen lang snuffelen en proeven aan cultuur in Delft!

Nieuw

Dit jaar was er voor het eerst een festivalhart. OPEN aan het Vesteplein vormde deze editie het kloppend hart van het festival en de uitvalsbasis voor alle festivalbezoekers. Er was hier dagelijks een doorlopende festivalprogramma te vinden. Daarnaast verwelkomde Cultuurbarbaren dit jaar maar liefst vijf nieuwe festivallocaties die de bezoeker weer nieuwe plekken in de stad liet ontdekken: Bacinol 2, Erfgoed Delft, GGZ Delfland, Papaver Delft en RADIUS.

Op naar 2023!

De vierde editie van Cultuurbarbaren vindt plaats in de herfstvakantie van 14 oktober t/m 22 oktober 2023. Dit jaar was het thema: Met je voeten in de klei. Volgend jaar sluit het thema, net zoals voorgaande jaren, weer opnieuw met een eigen twist aan bij het thema van de Kinderboekenweek.

Beeld: Aan de slag met klei en keramiek in het atelier van kunstenares Ellen Rijsdorp. Foto: Fred Leeflang.