Cultuurbarbaren organiseert dit jaar in samenwerking met DelftDesign een boomhutten ontwerpwedstrijd. In september en oktober maken Delftse groep 8 leerlingen samen met een echte architect een maquette van hun ideale boomhut. Deze wordt van 22 t/m 28 oktober tentoongesteld tijdens het festival Cultuurbarbaren in OPEN. Als festivalbezoeker kun je tijdens deze festivalweek stemmen op de boomhut die jij het leukst, knapst, grappigst of mooist vindt!

Maak kennis met architectuur

De organisatie van de wedstrijd is in handen van Cultuurbarbaren en DelftDesign. In het verleden heeft DelftDesign al een ontwerpwedstijd georganiseerd voor een droomeiland in de Delftse Plas. Dit was een groot succes. Het boomhuttenproject is een vervolg hierop en laat kinderen laagdrempelig kennismaken met de kunst van architectuur. Ook leren ze hoe ze hun boomhut kunnen presenteren en laten zien aan het publiek. Dit project sluit naadloos aan op het thema van de Kinderboekenweek (Gi-Ga-Groen!) en Cultuurbarbaren (Met je voeten in de klei!).

Boomhut maquettes

Elke deelnemende groep 8 heeft gezamenlijk één maquette van hun ideale en meest fantasierijke boomhut gemaakt. Het ontwerptraject start in september en de prijsuitreiking vindt plaats tijdens het laatste weekend van het festival Cultuurbarbaren. Tijdens het festival kunnen bezoekers van het festival stemmen op de winnende boomhut. Ook vindt er een beoordeling plaats door een vakjury.

Deelnemende groep 8 klassen:

  • Freinetschool de Libel
  • Freinetschool de Binnentuin
  • Het Mozaïek, Casper Fagelstraat
  • De Waterhof, Angolastraat
  • Max Havelaarschool, groep 8a
  • Max Havelaarschool, groep 8b

Jouw stem telt!

Van zaterdag 22 oktober t/m vrijdag 28 oktober (tot 18:00 uur) kun je als bezoeker van Cultuurbarbaren de maquettes bewonderen, van alle kanten bekijken en beoordelen. Want jouw stemt telt! Naast de vakjury bepaal je samen met alle andere stemmers de winnende boomhut. Welke groep 8 gaat er met de prijs vandoor?

Prijsuitreiking zaterdag 29 oktober

Op zaterdag om 13:00 uur, op het podium in OPEN, wordt de winnaar van het boomhuttenproject bekend gemaakt door de vakjury. Iedereen is van harte welkom hierbij te zijn! De winnaar gaat er sowieso vandoor met eeuwige roem!

Praktisch

  • Zaterdag 22 t/m vrijdag 28 oktober – boomhuttenexpositie in OPEN. Kom langs en stem op jouw favoriet!
  • Prijsuitreiking: zaterdag 29 oktober om 13:00 uur in OPEN op het podium.
  • Adres OPEN: Vesteplein 100 in Delft
  • Openingstijden OPEN: Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00 uur. Zaterdag: 10:00 – 18:00 uur. Zondag gesloten.