Na de zomer organiseert Cultuurbarbaren i.s.m. DelftDesign een boomhutten ontwerpwedstrijd. We nodigen alle Delftse scholen van harte uit om hieraan mee te doen! In september en oktober gaat groep 8 samen met een echte architect of ontwerper aan de slag om een maquette te maken van hun ideale boomhut. Deze wordt van 22 t/m 30 oktober tentoongesteld tijdens het festival Cultuurbarbaren in OPEN. Doet jouw klas ook mee?

Maak kennis met architectuur

De organisatie is in handen van Cultuurbarbaren en DelftDesign. In het verleden heeft DelftDesign al een ontwerpwedstijd georganiseerd voor een droomeiland in de Delftse Plas. Dit was een groot succes. Het project staat open voor groep 8 van alle basisscholen in de gemeente Delft en laat kinderen laagdrempelig kennis met de kunst van architectuur. Ook leer je hoe je jouw boomhut kunt presenteren en laat zien aan het publiek. Dit project sluit naadloos aan op het thema van de Kinderboekenweek (Gi-Ga-Groen!) en Cultuurbarbaren (Met je voeten in de klei!).

Maak een maquette

Elke school maakt gezamenlijk één maquette van hun ideale en meest fantasierijke boomhut. Het ontwerptraject start in de week van 5 september en de prijsuitreiking vindt plaats op zondag 30 oktober, de laatste dag van het festival Cultuurbarbaren. De maquette wordt in de herfstvakantie tentoongesteld tijdens het festival Cultuurbarbaren. Negen dagen lang kunnen bezoekers van het festival stemmen op de winnende boomhut. Ook vind er een beoordeling plaats door een vakjury.

Meedoen?

Wil jouw school deelnemen of heb je vragen? Dan kun je mailen naar info@cultuurbarbaren.com.

Boomhutten project