Cultuurbarbaren Delft 2023

Het laatste weekend van Cultuurbabaren staat al bijna voor de deur! Er zijn al veel activiteiten uitverkocht, maar er zijn zeker nog kaartjes beschikbaar komende dagen. We geven jullie graag wat tips:

Vrijdag 20 oktober

Maak je eigen ‘Thuis bij mij spel’, in OPEN
Kinderboekenschrijver Isabel van Duijne vertelt uit haar boek ‘Lily maakt nieuwe vriendjes’, waarin Lily en Valentijn afspreken en samen een spel gaan doen. Tijdens de workshop maak je zelf een spel over thuis. Teken, knippen, plakken en spelen maar… Doe je ook mee?

Tijd: 10.00 t/m 11.00 uur voor kinderen van 6 – 9 jaar
Tijd: 11.15 t/m 12.15 uur voor kinderen van 9 – 12 jaar

tickets

Vogelexcursie bij de Papaver
Ga mee op pad in de Delftse Hout met een gids van de Vogelwacht om vogels te spotten! Je zult versteld staan hoeveel verschillende soorten vogels hier wonen! De gids vertelt van alles over wat vogels nodig hebben om te overleven en welke nestjes ze bouwen.

Tijd: 10.15 t/m 11.15
Leeftijd: 4 – 12 jaar

tickets

Thuis bij Vermeer, in het Vermeer Centrum

Johannes Vermeer woonde in Delft en zijn schilderijen zijn beroemd in de hele wereld. Maar wie was hij eigenlijk? Waar heeft hij in Delft gewoond en gewerkt? Wat heeft hij allemaal geschilderd en hoe deed hij dat? Tijdens een tour door het museum ontdek je alles!

Tijd: 10.00 t/m 11.00 uur
Leeftijd: 7 – 11 jaar

tickets

Speurtochten bij de Papaver

Dierenvriendjespad (4 – 6 jaar) – Kom je ook spelen in de natuur? Samen met de dierenvriendjes ga je op ontdekkingstocht. Je krijgt een rugzak met opdrachten mee. Zoek met de kleurenwijzer naar takjes voor een vogelnest, loop als een eend of spring als een kikker!

Kabouterpad (4 – 9 jaar) – Wonen er kabouters in het Heempark? Wij hebben ze nog nooit gezien. Dat is niet vreemd, want kabouters blijven uit de buurt van mensen. Toch zijn er in het hele park deurtjes van kabouterhuisjes te vinden. Misschien kom jij wel een kabouter tegen!

Help de egel (6 – 12 jaar) – Het buikje van Egel is veel te plat voor de winter! Gelukkig is er nog tijd om flink te eten bij de bijzondere bomen in het Heempark. Naast het eten moet Egel ook het wachtwoord weten van zijn eetkist. Help jij Egel met het vinden van lekkere hapjes en het kraken van de code?

Tijd: 10.00, 12.30 en 15.00 uur (op 20 en 22 oktober)

tickets

De Vreselijk Vieze Voorstelling, in HAL015

Sabrina en Dennie wassen netjes hun handen en checken hun schoenen altijd op hondenpoep. Ze spelen deze voorstelling met wasknijpers op hun neus en Mr. Muscle in de aanslag. Hoe schoon ze ook zijn, het is de vraag of ze zonder remsporen uit deze supersmerige show komen.

Tijd: 14.30 uur
Leeftijd: 6 – 12 jaar

tickets

Stuur een Delfts fotokunstwerk, in het Prinsenhof

Maak een fotokunstwerk met foto’s van Delft en beplak het met bijzondere materialen. Plak de speciale Prinsenhofzegel erop en stop je envelop in de museumbrievenbus. Je kunstwerk wordt door de post bij je thuisbezorgd. Of bij je oma, je vriendje of… jij mag kiezen!

Tijd: inloop tussen 12.00 en 16.00 uur (20 en 22 oktober)
Leeftijd: 4 – 12 jaar

tickets

Zaterdag 21 oktober

Bij wie voel jij je het meeste thuis? Bij het Cultuurhuis

Thuis hoeft niet altijd een plek te zijn. Je kunt je ook thuis voelen bij iemand, zoals je oma, vader, beste vriend, tante, de juf van school of je grote broer. Maak je samen met kunstenares Shuchen Liu een portrettekening in pastelkrijt van iemand waarbij jij je thuis voelt.

Tijd: 11.00 t/m 12.30 en 14.30 t/m 16.00 uur
Leeftijd: 7 – 12 jaar

tickets

Zondag 22 oktober

Woont Dorothy hier?

Madame de Berry neemt je mee in futuristisch sprookje door het Verborgen Huis. Een reis door droom en werkelijkheid. De suppoost ziet erop toe dat je niet verdwaalt in het doolhof van tijd en ruimte waar dromen mag, dromen moet: zwart en bitter, zoet en witter!

Tijd: Van 13.00 t/m 17.00 uur. Start elke 20 minuten. Tijdsduur 50 minuten.
Leeftijd: 8 – 12 jaar

tickets

Winnie de Poeh in Theater de Veste

Disney’s iconische Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn, Uil en Teigetje komen tot leven! Ga mee op avontuur tijdens een zoektocht naar honing en geniet van de wereldberoemde Disney-liedjes! Door Theater Terra.

Tijd: 13.30 en 16.00 uur
Leeftijd: 4+ jaar

tickets

Gustav en de vliegfiets in HAL015

Jan is op fietsvakantie met zijn ouders. Op de camping leert hij Gustav kennen, een uitvinder die vreemde instrumenten bouwt. Jan ontdekt dat Gustav een grote droom heeft: een vliegfiets bouwen. Maar Gustav is oud. Lukt het met Jan’s hulp de droom in vervulling te laten gaan?

Tijd: 14.30 t/m 16.00 uur
Leeftijd: 8 – 12 jaar

tickets

Foto: Speciale kinderrondleiding bij het Vermeer Centrum. Foto door Esther de Cuijper.