Kunst is leuk! Niet alleen om naar te kijken, maar ook om zelf te doen. Daarom hebben vijf Delftse kunstenaars voor Cultuurbarbaren elk een supergave opdracht bedacht, waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen tijdens de herfstvakantie (of erna!). Laat de kunstenaar in jezelf los en volg je eigen dromen! 

Vijf kunstopdrachten 

De kunstenaars Avi Lev, Lucy de Haas, Jeroen Molenaar, Micha de Bie en Gonny Stuut hebben dit jaar voor alle jonge cultuurbarbaren een speciale kunstopdracht bedacht, aansluitend bij het thema ‘Volg je dromen, zij weten de weg’:

  • Avi Lev – Maak je een droommobile
  • Lucy de Haas – Teken een dromenvanger
  • Jeroen Molenaar – Maak een schaduwtekening
  • Micha de Bie – Maak een lettertype
  • Gonny Stuut – Maak een droomtooi

Waar vind je de opdrachten?

De kunstenaars ontwikkelden elk een geheel eigen opdracht binnen hun specialisatie, maakten deze zelf voor, maakten er foto’s van en schreven er uitleg bij zodat kinderen het zelf kunnen maken.  De opdrachten staan kort vermeld in het programmaboekje van Cultuurbarbaren en op de website van Cultuurbarbaren vind je voor elke opdracht de uitgebreide instructieteksten en -foto’s. Elke opdracht is te maken met materialen die je vaak al in huis hebt waardoor je dus direct aan de slag kan. Ze inspireren tot meer en laten kinderen hun eigen talenten ontdekken.

Persoonlijke instructievideo

Elke kunstenaar heeft een persoonlijke instructievideo opgenomen waarin ze de instructies voor hun opdracht mondeling toelichten. Hierin laten ze ook variaties zien op de opdracht. Stap voor stap nemen ze je mee in de opdracht. Door de video als ouder of leerkracht de video’s eerst zelf te kijken krijg je ook meteen handvaten om te zien of de opdracht past bij de leeftijd van het kind. Elke video is professioneel opgenomen door het streamteam van het Rietveld Theater.

Thuis, op school of op de BSO

Je kunt elke opdracht gemakkelijk thuis maken, maar als juf of meester van school of de BSO kan je het ook met een hele groep kinderen doen. Op deze manier heb je meteen een goede kunstles om te gebruiken in je lesprogramma.

Laat de kunstenaar in jezelf los en volg je eigen dromen!

Bekijk de opdrachten + video’s