Kaartverkoop Cultuurbarbaren gestart.

In de herfstvakantie (16 t/m 24 oktober) kunnen kinderen weer meedoen aan héél veel culturele activiteiten in Delft. Op 20 locaties in de stad vinden er ruim 125 workshops, rondleidingen, voorstellingen en tentoonstellingen plaats. Het volledige programma van Cultuurbarbaren staat inmiddels online en de kaartverkoop is gestart!

Veelzijdig programma

Er is voor ieder kind tussen de 4 t/m 12 jaar wel iets te vinden op het programma van Cultuurbarbaren. Kinderen kunnen verdwalen in het verborgen huis van Madame de Berry, verf van pigment en eidooiers maken in Museum Paul Tétar van Elven en ontdekken hoe het er vroeger aan toe ging in het psychiatriemuseum Historisch Joris.

Of neem je liever een kijkje in de enige nog werkende stadsmolen ‘De Roos’, speel je de sterren van de hemel bij de theaterworkshop van Suzanne Vissers in Museumhuis van Meerten of maak je kennis met Hugo de Groot in Museum Prinsenhof Delft? Ook bijzonder is de voorstelling ‘Nachtfantasten’ in het Rietveld Theater waar je waanzinnige avonturen in het donker beleeft!

Kunst is leuk! Ook thuis, op school en op de BSO

Kunst en cultuur is niet alleen om naar te kijken, maar ook om zelf te doen. Dat is precies wat Cultuurbarbaren kinderen wil laten beleven. Dit jaar kunnen kinderen ook buiten het festival om aan de slag. Vijf Delftse kunstenaars – Avi Lev, Micha de Bie, Jeroen Molenaar, Gonny Stuut en Lucy de Haas – hebben elk een supergave opdracht bedacht, speciaal voor Cultuurbarbaren.

Je vindt een korte uitleg van in het programmaboekje van Cultuurbarbaren en een uitgebreidere instructie, inclusief persoonlijke video van de kunstenaar zelf, op onze website. Je kunt de opdrachten gemakkelijk thuis maken, maar de juf of meester van school of de BSO kan het ook met een hele groep kinderen doen. Laat de kunstenaar in jezelf los en volg je eigen dromen!

Beeld: Activiteit in het Royal Delft tijdens Cultuurbarbaren 2020, foto door Fred Leeflang.