Botanische Tuin

Op maandag 19 september is de kaartverkoop voor het Delftse Festival Cultuurbarbaren gestart en staat het complete programma online! Op 20 culturele locaties in de stad, zoals Huis van Meerten, Museum Prinsenhof en Madame de Berry, kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar aan de slag met kunst en cultuur. Het thema is ‘Met je voeten in de klei’. Het festival vindt traditiegetrouw plaats in de herfstvakantie, van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober. Dat wordt weer negen dagen lang snuffelen en proeven aan cultuur!

Een onvergetelijke herfstvakantie
Omdat kunst en cultuur nu eenmaal het leukst zijn als je er zelf actief aan deelneemt is er van alles te beleven deze herfstvakantie. Zoek kabouters in de Heemtuin bij de Papaver, ontdek sappige verhalen over Delftenaren in de 17e eeuw bij Something Extra, zing groene liedjes bij de Sing along in OPEN, schilder levensgrote fantasiemonsters bij Cultuurhuis Delft en Expositieruimte 38CC en maak een Delftse Blauwdruk bij Royal Delft.

5 nieuwe festivallocaties
Cultuurbarbaren verwelkomt deze derde editie maar liefst vijf nieuwe festivallocaties. Ga langs bij de Papaver Delft en maak kunst van afval, maak planten wakker voor een muzikaal verhaal bij RADIUS en maak kunst in de ateliers in Bacinol 2. Bij Archeologie Delft help je archeologen bij het ontcijferen van sporen en in de tuin van GGZ Delfland loop je een blote voetenpad. In totaal zijn er 20 festivallocaties waar van alles te ontdekken en beleven is.

OPEN = festivalhart
Voor het eerst is er tijdens Cultuurbarbaren een festivalhart: OPEN aan het Vesteplein 100. Dit is een centrale startplek midden in de stad. In het proeflokaal in OPEN staan speciale festivalaanbiedingen op de menukaart en daarnaast vind je hier dagelijks een doorlopend festivalprogramma met speurtochten, klooibakken een green screen en nog veel meer. Maar je kunt hier ook makkelijk met iemand afspreken, tijd overbruggen tussen festivalactiviteiten in en het programmaboekje ophalen.

Thema 2022: met je voeten in de klei
Het festivalthema heeft dit jaar een groen tintje en richt zich op natuur, klimaat, planten en dieren. Een onderwerp waar de festivalactiviteiten dit jaar naadloos op aansluiten: ruil stekjes in de plantenbieb in OPEN, leer hoe je plantendokter wordt bij de Hortus Botanicus en ga letterlijk met je handen in de klei bij kunstenares Ellen Rijsdorp in Bacinol 2.

Boomhuttenproject
Een toevoeging aan het festivalprogramma is het Boomhuttenproject, dat Cultuurbarbaren organiseert in samenwerking met DelftDesign. Voorafgaand aan het festival Cultuurbarbaren hebben zes groep 8 klassen samen met een Delftse architect een maquette gemaakt van hun ideale boomhut. Van zaterdag 22 oktober t/m vrijdag 28 oktober staan de maquettes geexposeerd in OPEN en kun je stemmen op de boomhut die jij het leukst, knapst, grappigst of mooist vindt. Op zaterdag 29 oktober om 13.00 uur is de prijsuitreiking. Welke groep 8 gaat er met de prijs vandoor?

Over Cultuurbarbaren
Tijdens het festival maken kinderen laagdrempelig en op een leuke manier kennis met cultuur. Het festival maakt cultuur bereikbaar en leuk voor iedereen via een zeer divers programma voor kinderen van verschillende leeftijden, lage prijzen en elke dag van de week activiteiten op 20 verschillende locaties. Zo is er qua budget, reistijd en interesse voor ieder kind wel een activiteit te vinden. Kortom, laat de Cultuurbarbaren maar komen!

Kaartverkoop
Tickets zijn online te koop via www.cultuurbarbaren.com/progamma. Zowel voor de betaalde als de gratis activiteiten is een ticket nodig. Meer informatie over het festival vind je in het programmaboekje dat elk Delfts basisschoolkind mee naar huis krijgt en op www.cultuurbarbaren.com.

Foto: Activiteit in de Botanische Tuin tijdens Cultuurbarbaren 2020, foto door Fred Leeflang.