In de herfstvakantie barst de derde editie van het festival Cultuurbarbaren los! Voor het eerst heeft Cultuurbarbaren dit jaar een festivalhart, midden in de binnenstad: OPEN aan het Vesteplein 100. In deze woonkamer van Delft is tijdens het festival van alles te beleven, te bekijken en te ontdekken. Er is maandag 24 t/m zaterdag 29 oktober een doorlopend activiteitenprogramma. Maar je kunt hier ook terecht voor al je informatie over het festival.

The place to be

Het festivalhart is het kloppend hart van het festival Cultuurbarbaren. Een uitvalsbasis en startpunt voor alle festivalbezoekers. Het is dé plek om tijd te overbruggen tussen de festivalactiviteiten, af te spreken met anderen, een programmaboekje op te halen of even rustig te zitten met een hapje of drankje. Ook loopt er elke dag een medewerker rond om je te voorzien van informatie en tips. Je kunt haar makkelijk herkennen, want ze draagt een trui van Cultuurbarbaren!

Wat is er te doen?

OPEN biedt van maandag 24 t/m zaterdag 29 een doorlopend activiteitenprogramma aan, waar kinderen van alle leeftijden zonder tickets bij kunnen aanhaken. Schuif een krukje aan en bouw mee aan een droomeiland, ga lekker aan de slag in de klooibakken of maak klimaatneutrale vakantiefoto’s. Daarnaast bieden Bibliotheek DOK en De VAK, centrum voor de kunsten, elke dag een afwisselend programma aan in OPEN van workshops en voorstellingen, zoals de groene Sing along. Zowel betaald als gratis. Kaarten hiervoor koop je online via www.cultuurbarbaren.com.

Trek gekregen?

In het proeflokaal in OPEN staan tijdens het festival twee speciale Cultuurbarbaren aanbiedingen op de menukaart! Alleen verkrijgbaar tussen 22 en 29 oktober, dus mis het niet!

  • Tosti kaas met pestomayo + groene limo | € 4,00 (kan ook vegan)
  • Groene spekkoek met groene limo | € 2,50

Het Boomhuttenproject

Voorafgaand aan het festival organiseerde Cultuurbarbaren i.s.m. DelftDesign een boomhutten ontwerpwedstrijd. Honderdvijftig groepachters uit Delft hebben de afgelopen weken keihard gewerkt aan hun eigen boomhutontwerp. Tijdens het festival worden de maquettes tentoongesteld in OPEN en kunnen festivalbezoekers van 22 t/m 28 oktober stemmen op hun favoriete ontwerp! De prijsuiteiking vindt plaats op het podium op zaterdag 29 oktober om 13.00 uur.

Kaartverkoop = online

Er zijn in OPEN geen kaarten te koop voor de activiteiten en voorstellingen. Dit kan alleen online via www.cultuurbarbaren.com.

OPEN is goed bereikbaar

Je fiets kun je gratis en bewaakt stallen aan het Vesteplein en parkeren kan in Parkeergarage Zuidpoort. Vanaf treinstation Delft is het ongeveer 5 minuten lopen naar OPEN. Bij het station stoppen ook trams 1 en 19. De dichtstbijzijnde bushalte is Zuidpoort.

Openingstijden

  • Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 18.00 uur
  • Zaterdag: 10.00 – 18.00 uur
  • Zondag: gesloten

Adres

Vesteplein 100
2611 WG Delft
www.opendelft.info

Foto: Voorleesactiviteit in OPEN tijdens Cultuurbarbaren 2021, foto door Fred Leeflang.