Cultuurbarbaren 2021.

Deze herfstvakantie vond de tweede editie van het Delftse festival Cultuurbarbaren plaats. Vele kinderen, en hun ouders, namen negen dagen lang deel aan maar liefst 125 culturele activiteiten. Op 20 locaties konden grote en kleine Cultuurbarbaren genieten van kunst, voorstellingen, rondleidingen, workshops en exposities. Er was héél veel te beleven én te leren.

Niet meer weg te denken

Ondanks dat het pas de tweede editie van Cultuurbarbaren was, is het festival niet meer weg te denken uit de stad. Met opnieuw duizenden bezoekers was Cultuurbarbaren ook dit jaar een groot succes. “Alles is weer supergoed verlopen dit jaar. Ook met dank aan alle deelnemende locaties”, vertelt Nina Voets, initiatiefnemer van Cultuurbarbaren. “Op naar de volgende editie!”

Oude bekenden en nieuwe locaties

“We zijn trots dat zoveel locaties van vorig jaar ook in 2021 weer vol enthousiasme deelnamen aan Cultuurbarbaren. Daarnaast is het natuurlijk superleuk dat we ook nieuwe deelnemers op het programma konden zetten”, aldus Dunja Gasper, coördinator productie & programma bij Cultuurbarbaren. “Zoals Museumhuis van Meerten, Molen de Roos, DOK Voorhof en Cultuurhuis Delft. Ook hadden we dit jaar een echte Cultuurbarbaren flashmob op de Markt, georganiseerd door LA Dansstudio, en een Cultuurbarbaren podcast waarin kinderen zelf konden vertellen over hun ervaringen en belevenissen.”

Nog geen genoeg van Cultuurbarbaren?

De herfstvakantie vliegt natuurlijk voorbij. Daar hebben we wat op bedacht! Dit jaar hebben vijf Delftse kunstenaars een kunstopdracht bedacht en uitgewerkt, speciaal voor Cultuurbarbaren. Kinderen kunnen hier thuis, op school of de BSO mee aan de slag. Alle opdrachten staan, inclusief persoonlijke instructievideo van de kunstenaar zelf, op de website van Cultuurbarbaren.

Over Cultuurbarbaren

Cultuurbarbaren wordt sinds 2020 georganiseerd door Stichting Museumnacht Delft. Op het festival kunnen kinderen laagdrempelig en op een leuke manier kennismaken met cultuur. Dit geeft hopelijk net dat zetje aan gezinnen om ook in hun vrije tijd meer culturele uitjes te ondernemen. Kortom, laat de barbaren maar komen!

Foto: Kinderen bij Expositieruimte 38CC bij de poppen van Klaas Rommelaere tijdens Cultuurbarbaren 2021. Foto door Fred Leeflang.