Cultuurbarbaren Botanische Tuin.

Van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober 2022 kunnen kinderen – en hun ouders – weer genieten van kunst, theater, film, workshops en andere activiteiten in Delft! Na twee succesvolle edities vindt deze herfstvakantie de derde festivaleditie plaats. Het thema van dit jaar is: ‘Met je voeten in de klei’.

Thema 2022: Met je voeten in de klei

Het thema van Cultuurbarbaren 2022 is bekend: Met je voeten in de klei! Met de keuze voor dit thema sluit het festival, net zoals voorgaande jaren, weer met een eigen twist aan bij het thema van de Kinderboekenweek (Gi-Ga-Groen!). Het thema van dit jaar heeft een groen tintje en richt zich op natuur, klimaat, planten en dieren. Onderwerpen en kleuren die overal in de kunst zijn terug te vinden. Denk aan: landschappen, flora en fauna, natuurtinten en -kleuren. 

Maar het gaat ook over lekker buitenspelen, actief bezig zijn, je omgeving ontdekken en je blik naar buiten richten. Denk aan: kunstige hutten bouwen, iets kleien, culturele workshops buiten, architectuur. Er zit ook een maatschappelijk aspect in het thema, van nuchterheid, down to earth, praktisch bezig zijn en aanpakken. Kijk eens om je heen, naar je eigen omgeving en naar de ander. 

Over Cultuurbarbaren

Op het festival kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd laagdrempelig en op een leuke manier kennismaken met cultuur op meer dan 20 locaties in Delft. Dit geeft hopelijk net dat zetje aan gezinnen om ook in hun vrije tijd meer culturele uitjes te ondernemen. Kortom, laat de barbaren maar komen!

Na de zomer meer nieuws

Begin september worden het complete programma en alle deelnemende locaties bekend gemaakt en start de kaartverkoop online via www.cultuurbarbaren.com.

Foto: Activiteit in de Botanische Tuin tijdens Cultuurbarbaren 2021 (Fred Leeflang).