Cultuurbarbaren. Botanische Tuin

Van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober 2022 kunnen kinderen – en hun ouders – weer genieten van kunst, theater, film, workshops en andere activiteiten in Delft! Na twee succesvolle edities vindt deze herfstvakantie de derde festivaleditie plaats. Het thema van dit jaar is: ‘Met je voeten in de klei’.

Thema 2022: Met je voeten in de klei

Het thema van Cultuurbarbaren 2022 is bekend: Met je voeten in de klei! Met de keuze voor dit thema sluit het festival, net zoals voorgaande jaren, weer met een eigen twist aan bij het thema van de Kinderboekenweek (Gi-Ga-Groen!). Het thema heeft een groen tintje en richt zich op natuur, klimaat, planten en dieren. Maar het gaat ook over lekker buitenspelen en actief bezig zijn. Er zit ook een maatschappelijk aspect in het thema, van nuchterheid en down to earth en praktisch bezig zijn.

Waar het thema van 2021 ‘Volg je dromen, zij weten de weg’ zich vooral richtte op de ontwikkeling van het kind zelf, richt het thema van 2022 zich naar buiten. Kijk eens om je heen, naar je eigen omgeving en naar de ander.

Over Cultuurbarbaren

De naam Cultuurbarbaren is uiteraard een geuzennaam. Op het festival kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd laagdrempelig en op een leuke manier kennismaken met cultuur. Dit geeft hopelijk net dat zetje aan gezinnen om ook in hun vrije tijd meer culturele uitjes te ondernemen. Kortom, laat de barbaren maar komen!

Cultuurbarbaren wordt georganiseerd door de makers van ‘Museumnacht Delft’. In 2017 en 2018 organiseerden zij al het zeer succesvolle event ‘Night at the Museum for Kids’. Inmiddels is dit event sinds 2020, onder de nieuwe naam Cultuurbarbaren, uitgegroeid van één avond naar een volle week.

Na de zomer meer nieuws

Begin september worden het programma en alle deelnemende locaties bekend gemaakt en start de kaartverkoop online via www.cultuurbarbaren.com.

Foto: Activiteit in de Botanische Tuin tijdens Cultuurbarbaren 2021 (Fred Leeflang).