Zentangle tekenen is het stap-voor-stap tekenen van eenvoudige lijnen die samen een mooi patroon vormen. Het lijkt vaak ingewikkelder dan het is want het is makkelijker dan je misschien denkt. Lijn voor lijn ontstaat er een bijzondere tekening die je hopelijk inspireert tot meer variaties. Veel plezier met het tekenen van deze dromenvanger!

Wat heb je nodig?

  • Tekenpapier
  • Potlood, stift of pen
  • Een bordje of schoteltje
  • Spullen om te versieren zoals verf, stiften, potloden, kraaltjes, veertjes, etc.

Hoe maak je de dromenvanger?

  1. Pak een bordje of schoteltje in de maat die jij voor jouw dromenvanger wilt hebben. Leg deze op zijn kop op op een vel tekenpapier en teken met een potlood of stift de vorm om, nu heb je een cirkel op het papier.
  2. Zet met een stift of tekenpen een stip zo goed mogelijk in het midden van de cirkel. Het hoeft niet helemaal precies en je hoeft ook geen passer en liniaal te gebruiken! Juist omdat je alles met de hand tekent krijgt jouw dromenvanger een eigen karakter.
  3. Volg de stappen verder tot zover als jij het leuk vindt om te doen. Je hoeft niet tot de laatste stap door te gaan! Je kunt stoppen als je de dromenvanger klaar vindt. Mocht er ‘een foutje’ in je tekening gebeuren dan is dat ook prima, als je die dan blijft herhalen heb je weer een nieuw patroon ontdekt.
  4. Als je klaar met tekenen bent dan kun je jouw dromenvanger gaan inkleuren/inschilderen of versieren zoals jij het leuk vindt. Veel plezier gewenst!

Uitleg over zentangle tekenen

Zentangle tekenen is het stap-voor-stap tekenen van eenvoudige lijnen/vormen, die samen een mooi patroon gaan vormen. Je hoeft geen liniaal of gum te gebruiken, alle lijnen teken je met de hand en meteen met een stift of  tekenpen. Dat is leuker om te doen en de tekening krijgt daardoor een eigen karakter!

Het lijkt vaak ingewikkelder dan het is maar als je het stapje voor stapje doet is het veel makkelijker dan je denkt. Lijn voor lijn ontstaat er een bijzondere tekening die je misschien wel inspireert tot meer variaties?

Lucy de Haas - dromenvanger

Download het stap-voor-stap instructieblad

Download

Hoe start je met de dromenvanger?

Inspiratie voor jouw dromenvanger!

Lucy de Haas portret

Extra tip van de kunstenaar zelf!

Lucy de Haas: “Versier deze dromenvanger zoals jij leuk vindt, teken er bijvoorbeeld kralen en veertjes aan of kleur het in met kleurpotlood, stift, verf of misschien plak jij er wel echte veertjes op?”