Het Boomhuttenproject

Voorafgaand aan het festival Cultuurbarbaren hebben Delftse groep 8 leerlingen samen met een architect een maquette gemaakt van hun ideale boomhut. Als festivalbezoeker kun je van 22 t/m 28 oktober stemmen op de boomhut die jij het leukst, knapst, grappigst of mooist vindt!

Maak kennis met architectuur
De organisatie van deze ontwerpwedstrijd is in handen van Cultuurbarbaren en DelftDesign. In het verleden heeft DelftDesign al een ontwerpwedstijd georganiseerd voor een droomeiland in de Delftse Plas. Dit was een groot succes. Het boomhuttenproject is een vervolg hierop en laat kinderen laagdrempelig kennismaken met de kunst van architectuur. Ook leren ze hoe ze hun boomhut kunnen presenteren en laten zien aan het publiek.

Boomhut maquettes
Elke deelnemende groep 8 heeft gezamenlijk één maquette van hun ideale en meest fantasierijke boomhut gemaakt. Het ontwerptraject ging begin september van start en de prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 29 oktober, het laatste weekend van het festival Cultuurbarbaren. Tijdens het festival kunnen bezoekers van het festival stemmen op de winnende boomhut. Ook vindt er een beoordeling plaats door een vakjury.

Jouw stem telt!
Van zaterdag 22 oktober t/m vrijdag 28 oktober kun je als bezoeker van Cultuurbarbaren de maquettes bewonderen, van alle kanten bekijken en beoordelen. Waar? In OPEN aan het Vesteplein 100. Want jouw stemt telt! Naast de vakjury bepaal je samen met alle andere stemmers de winnende boomhut. Welke groep 8 gaat er met de prijs vandoor?

Prijsuitreiking Boomhuttenproject
Op zaterdag om 13:00 uur, op het podium in OPEN, wordt de winnaar van het boomhuttenproject bekend gemaakt. Iedereen is van harte welkom hierbij te zijn! De winnaar gaat er sowieso vandoor met eeuwige roem!

Deelnemende groep 8 klassen:

  • Freinetschool de Libel
  • Freinetschool de Binnentuin
  • Het Mozaïek, Casper Fagelstraat
  • De Waterhof, Angolastraat
  • Max Havelaarschool
Prijsuitreiking Boomhuttenproject

De expositie is doorlopend te bekijken. Dus kom gezellig langs, loop binnen tijdens openingstijden van OPEN en laat je stem achter. Je hebt geen tickets nodig.

Data: Zaterdag 22 t/m vrijdag 28 oktober
Tijden: Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00 uur | Zaterdag: 10:00 – 18:00 uur | Zondag: gesloten.
Adres: Vesteplein 100 in Delft
Leeftijd: alle leeftijden
Ouders: ook ouders mogen stemmen.
Prijsuitreiking: zaterdag 29 oktober om 13:00 uur