Word kunstenaar

In het Bacinol aan de Hooikade werken allemaal kunstenaars. Speciaal voor het festival hebben ze een dag vol met workshops georganiseerd die draaien om de wereldberoemde Antoni van Leeuwenhoek. Jij gaat zelf aan de slag in de ateliers van de kunstenaars!

2 workshops + limo

In twee workshops maak je echt iets bijzonders. Tussendoor krijg je limo en wat lekkers van restaurant Huszar. De rest van de festivalweek wordt jouw werk tentoongesteld in een échte kunstexpositie in Bacinol en daarna mag je de kunstwerken uiteraard mee naar huis nemen.

Info

Wanneer: zondag 15 oktober

Tijd: 14.00 t/m 16.30 uur

Leeftijd:  8 t/m 12 jaar

Adres: Hooikade 13

Welke workshops kies jij?

Er worden deze dag in totaal zes verschillende workshops gegeven, jij wordt ingedeeld bij twee workshops. Heb je voorkeur voor een bepaalde workshop, geef dit dan door via het online formulier dat je ontvangt nadat je een kaartje hebt gekocht, dan kan hier rekening mee worden gehouden bij de indeling in de groepen. 

Gekke diertjes van klei

Bij keramist Ellen Rijsdorp kun je de fantasiedieren maken die Antoni van Leeuwenhoek in de 17de eeuw onder z’n microscoop zag. Gekke dieren die je nog nooit gezien hebt. Of misschien maak je er een heel speciaal doosje voor van klei. Laat je fantasie maar gaan!

vet sieraad

Van stofje naar vet sieraad

Bij kunstenaar en microscopist Rob van Es kijk je door microscopen. Leuker nog: je gaat als een echte laboratorium-pro zelf een preparaat maken van een heel klein stukje plant. Dit behandel je met inkt en dan zie je door de microscoop iets prachtigs: een vet sieraad!

Microscoop maken

Maak je eigen microscoop

Met een klein plastic bolletje en een stukje karton knutsel je zo een microscoop in elkaar. En hij doet het ook nog! Aan het eind van de workshop van kunstenaar en microscopist Wim van Egmond kijk je met jouw eigen microscoop naar piepkleine dingen die je nog nooit hebt gezien.

Een tattoo van een waanzinnig klein diertje - Joost Konings

Tattoo waanzinnig klein diertje

Antoni van Leeuwenhoek zag piepkleine diertjes door z’n microscoop die je normaal niet kunt zien. Van zo’n diertje ga je bij kunstenaar Joost Konings een tijdelijke tattoo maken. Niemand heeft zo’n tattoo van een diertje van Antoni van Leeuwenhoek. Alleen jij!

Bacinol

Anders naar jezelf kijken

Van Leeuwenhoek zag veel dingen voor het eerst. Daardoor ging men anders naar zichzelf en anderen kijken. Bij kunstenaar Roos Wisse ga je ook anders naar jezelf kijken. Teken de omtrek van je lichaam, zoek in tijdschriften naar plaatjes die iets over jou vertellen en plak het erin.

Bacinol voorgevel

Van Leeuwenhoek-kauwgom

Wel eens gehoord van Van Leeuwenhoek-kauwgum? Dat is hard van buiten, maar als je er op kauwt wordt het zacht en heet. Maak bij ontwerper en kunstenaar Annemiek van de Pol een ontwerp voor het doosje waarin deze kauwgum wordt verkocht. En verzin een toffe naam!